DetikHot

celeb

Selamat! Siti Nurhaliza Lahirkan Anak Pertama

Senin, 19 Mar 2018 10:22 WIB  ·   Prih Prawesti Febrian - detikHOT
Selamat! Siti Nurhaliza Lahirkan Anak Pertama Foto: Instagram
Jakarta - Pasangan yang tengah berbahagia kali ini adalah penyanyi asal Negeri Jiran, Malaysia, Siti Nurhaliza. Siti melahirkan anak pertamanya. Hal tersebut diungkapkan Siti dalam akun Instagram pribadinya.

"Kenyataan Rasmi: Dato' Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi. Beliau melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram itu secara pembedahan. Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan buat masa ini hanya membenarkan kaum keluarga terdekat saja untuk melawat.Suami beliau, Dato' Sri Khalid Mohamad Jiwa melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Apa yang penting bagi beliau adalah proses melahirkan berjalan dengan baik, isteri dan anaknya juga sihat.

Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan.Pasangan ini memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab.

Buat masa ini Siti mahu diberi ruang untuk berehat dan menumpukan perhatian pada hari-hari awal bergelar ibu.

Mengenai wajah dan nama anak, Siti dan Khalid meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya. -Rozi Abdul Razak
Pengurus," tulis Siti dalam akun Instagram miliknya, Senin (19/3/2018).Ini adalah anak pertama Siti Nurhaliza setelah dirinya menikah selama 11 tahun. Ia pun terlihat cantik di masa-masa kehamilannya. Sesaat setelah dirinya mengumumkan hal tersebut netizen pun mengucapkan selamat padanya.

"Congratulations," papar netizen.

[Gambas:Video 20detik]

Beberapa seleb Indonesia turut mengucapkan selamat kepadanya, di antaranya Rossa. Karena memang Siti Nurhaliza memiliki kedekatan dengan beberapa seleb Indonesia.

"Alhamdulillah ya Rabb. Selamat my sister sayanggggg," papar Rossa.

Selamat ya Siti Nurhaliza.

[Gambas:Instagram]


(wes/doc)

Photo Gallery
1 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kontak Informasi Detikcom
Redaksi: redaksi[at]detik.com
Media Partner: promosi[at]detik.com
Iklan: sales[at]detik.com
News Feed