detikHot

celeb

11 Tahun Nikah, Siti Nurhaliza Hamil Anak Pertama

Sabtu, 14 Okt 2017 10:53 WIB Hanif Hawari - detikHot
Foto: Instagram Siti Nurhaliza
Jakarta - Kabar bahagia datang dari Negeri Jiran. Setelah 11 tahun menikah, Penyanyi cantik Siti Nurhaliza akhirnya hamil anak pertama.

Berita tersebut datang langsung dari wanita 38 tahun itu. Melalui Instagram pribadinya, Siti Nurhaliza resmi mengumumkan kehamilannya.

"Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami. Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya," tulisnya pada sebuah foto di Instagram seperti dilihat detikHOT, Sabtu (14//10/2017).

Bukan tanpa alasan pelantun 'Bukan Cinta Biasa' ini memberitahukan kabar bahagia tersebut. Berikut penjelasan dari Siti Nurhaliza.

PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN. ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA.

2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA.

3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

Tak lupa, netizen iktu membanjiri kolom komentar. Ucapan selamat langsung ditujukan kepada Siti.

"Alhamdulillah syukur. Tahniah Dato. Berkat kesabaran Dato selama 11 tahun ♡♡♡ semoga Allah permudahkan segalanya utk Dato sekeluarga," tulis followers-nya di Instagram.

"Congrats and Alhamdulillah @ctdk...take care," tulis penggemarnya yang lainnya.

Sekali lagi, selamat untuk Siti Nurhaliza!

[Gambas:Video 20detik]


(hnh/dar)

Photo Gallery
Kontak Informasi Detikcom
Redaksi: redaksi[at]detikhot.com
Media Partner: kerjasama[at]detik.com
Iklan: sales[at]detik.com